Affogato

Affogato (z italštiny utopený) je ideální pochoutka na léto. Je to absolutně jednoduchý kávový dezert, který se skládá jen ze dvou ingrediencí: zmrzliny a espressa. V případě zájmu můžeme affogato dochutit karamelem, posypat skořicí, oříšky nebo čokoládou. Pro přípravu affogata se nejvíce hodí smetanová nebo vanilková zmrzlina.

Potřebujeme:

  • vychlazenou sklenici
  • zmrzlinu (1 nebo více kopečků)
  • espresso (nebo dvojité espresso)

Postup:

Do sklenice vyklepneme kopeček zmrzliny (nebo několik-podle chuti). Necháme kolem něj natéci espresso.

affogato

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *