Bezedná páka (naked filter)

Bezedná páka (také nahá) dostala své jméno díky uříznutému dnu s absencí odtokového žlábku. Káva z nahé páky vytéká celou spodní částí skrze sítko do hrníčku a celý proces extrakce je velmi efektivní. Když pro přípravu kávy použijete nahou páku, můžete se těšit s krásné, vysoké a hutné cremy na povrchu kávy. Takto připravená káva často slouží na latte art (malování mlékem do espressa).

bezedná páka

Výhody nahé páky

  • Kávě nestojí v cestě tolik kovu, jako u běžné páky s odtokovým žlábkem, takže není nepříznivě ovlivněna její chuť
  • Možnost přímo sledovat extrakci kávy
  • Více cremy na povrchu

naked-filter-crema

Na fotografiích můžete vidět náš první pokus s bezednou pákou. Použili jsme 21 g italské kávy Parana. Na spodní fotografii vidíte, jak vysoká se crema se vytvořila. Výsledná káva byla lahodná a hodně silná.

Lucka

About kavovezrno

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *