Bezlepkový vegan perník s čokoládou

Potřebujeme:

Těsto:

  • 2 hrnky mouky: použila jsem 1 hrnek pohankové, 2/3 hrnku rýžové a 1/3 hrnku lupinové, ale můžete zvolit i jiné druhy mouky
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 prášek do perníku
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje (použila jsem řepkový)
  • 1 a 1/3 hrnku rostlinného mléka (použila jsem ovesné)

Poleva:

  • hořká čokoláda (1/2 tabulky)
  • 70 ml rostlinného mléka
  • (velká hrst sekaných mandlí)

Postup:

V míse smícháme mouku, cukr, prášek do perníku a skořici. Postupně přimícháváme olej a mléko. Těsto vlijeme do formy (menší, poloviční plech nebo dortová forma) a pečeme na 180 stupňů po dobu asi 20 minut. Polevu připravíme tak, že v mléce rozpustíme nalámanou čokoládu (buď ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě). Nalejeme na upečený perník a posypeme třeba mandlemi.

vegan perník

Lucie

About kavovezrno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *