cafe bon bon

Café Bon-bon

Café Bon-bon je oblíbená, sladká a silná káva, kterou lze připravit v několika různých variantách. Oblíbená je zejména ve Španělsku a Itálii, ale i u nás ji mnohé kavárny zařadily do své nabídky. Základní recept na Café Bon-bon je velmi jednoduchý. Skládá se pouze z kondenzovaného mléka a espressa v poměru 1:1.

Příprava Café Bon-bon základní varianta

  • Do vyšší skleničky o objemu kolem 80 ml nalijeme 30 ml kondenzovaného slazeného mléka (tzv. Salko)
  • Další vrstvu tvoří espresso (kolem 30 ml)

Café Bon-bon varianta 2.

  • Do vyšší skleničky o objemu kolem 80-100 ml nalijeme 30 ml kondenzovaného slazeného mléka (tzv. Salko)
  • Další vrstvu tvoří espresso (kolem 30 ml)
  • Nahoru navršíme napěněné mléko
  • Posypeme strouhanou čokoládou

Café Bon-bon varianta 3.

  • Do skleničky vlijeme 10 ml. Pikaa (zahuštěné slazené mléko s kakaem)
  • Na Pikao navrstvíme 10 ml. Jesenky (zahuštěná slazená smetana)
  • Další vrstvu tvoří espresso
  • Můžeme ozdobit mléčnou pěnou nebo šlehačkou a posypat kakaem

cafe bon bon

Lucka

About kavovezrno

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *