Citronový nepečený matcha cheesecake

Potřebujeme:

(na klasickou dortovou formu)

  •  2 balíčky máslových sušenek
  • 2 lžíce neslazeného kakaa
  • 1/3 kostky másla
  • 1 tvaroh
  • 2 vaničky lučiny
  • 2 malé balíčky matcha tea (necelé 2 lžíce)
  • štáva ze 2/3 citronu
  • 4 lžíce cukru
  • ovoce nebo oříšky na ozdobení

Postup:

Sušenky rozdrtíme na drobky. Lze to udělat několika způsoby: roztlouct je uzavřené v sáčku paličkou na maso, nebo v míse pomocí drtiče na mátu, nebo je rozmixovat v mixéru. Poté do nich přimícháme kakao. Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo v menším kastrůlku na sporáku a smícháme s rozdrcenými sušenkami. Dobře promícháme a vtlačíme do dortové formy. Když se vám tento korpus bude zdát moc sypký,  počítejte s tím, že ještě nasákne tekutinu z krému. Dále si připravíme krém:  rozmícháme tvaroh a lučinu s cukrem, matcha čajem a šťávou z citronu. Ochutnáme a můžeme případně ještě dosladit nebo přidat trochu citronové šťávy. Krém navrstvíme na korpus, můžeme poklást ovocem nebo oříšky a necháme alespoň půl dne tuhnout v lednici.

Tip: pro výraznější zelenou barvu jsem přidala ještě pár kapek potravinářského barviva.

matcha cheesecake

matcha cheesecake2

Lucie

About kavovezrno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *