Cizrnová vegan pomazánka

Potřebujeme:

  • plechovku cizrny
  • 1 tofu (může být i ochucené)
  • 1 menší cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • šťávu z poloviny citronu
  • lžičku kurkumy
  • sůl, pepř, sójovou omáčku
  • čerstvou bylinku (pažitka, petržel apod.)

Postup:

Cizrnu rozmixuje s fotu a na drobno nakrájeným česnekem do hladka. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli (pokud vám čerstvá cibule v pomazánce přijde příliš ostrá, můžete ji na chvíli osmahnout, případně spařit horkou vodou). Dále vmícháme olivový olej, šťávu z citronu, kurkumu, sůl a pepř. Nakonec můžeme dochutit sójovou omáčkou nebo čerstvou bylinkou. Pokud se vám pomazánka zdá příliš hutná, lze ji rozředit trochou nálevu, ve kterém byla cizrna.

Cizrnová pomazánka je dobrá jak k čerstvému pečivu, tak k zelenině krájené na hranolky. Výborná je také na topinky.

pomazánka z cirzny

Lucie

About kavovezrno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *