Espresso tonic

Kávomilci nemohou žít bez kávy, ať je venku deset pod nulou nebo třicet nad. V tom druhém případě máme často chuť na kávu, která osvěží a zchladí rozpálené tělo. Právě proto vzniklo espresso tonic, dokonalá kombinace hořkosti, kyselosti a sladkosti v jednom. Kdo neochutnal nepochopí.

Potřebujeme:

  • sklenici
  • hrst ledu
  • asi 1 dl toniku
  • espresso (nebo dvojité espresso)

Postup:

Do sklenice nasypeme led.

espresso tonic

Zalijeme tonikem.

espresso tonic

Připravíme espresso, které pomalu nalijeme na tonik s ledem. Vytvoří se dvě krásně oddělené vrstvy.

espresso tonic

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *