Indická rajma (fazolové kari)

Je to naprosto rychlý a jednoduchý recept, jehož výsledkem je vynikající jídlo, které ocení také vegani vzhledem k použití pouze rostlinných surovin. Rajmu můžeme podávat jak samotnou, tak třeba s pečeným bramborem, naan chlebem, kuskusem, rýží pečenou v troubě apod.

Potřebujeme:

  • 3 větší cibule
  • trocha olivového oleje
  • konzerva loupaných rajčat
  • konzerva červených fazolí
  • garam masalu
  • kurkumu
  • sušený nebo čerstvý koriandr
  • sůl, pepř, příp. chilli

Postup:

Cibuli nakrájíme na tenké plátky a dáme smažit nar rozpálený olivový olej do větší pánve. Až cibule zesklovatí, přidáme rajčata, fazole a koření. S kořením nemusíme šestřit. použila jsem asi lžíci garam masaly a 3/4 lžíce kurkumy. Necháme chvíli povařit a nakonec dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Při servírování můžeme ještě navrch přidat dvě lžíce kysané smetany nebo řeckého jogurtu (případně nějaké vegan alternativy).

13101484_10206233033332190_1924686018_n

indická rajma

Lucie

About kavovezrno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *