Ledová káva se zmrzlinou a smetanou

V horkých letních dnech dá spousta lidí před espressem, cappuccinem nebo vídeňskou kávou přednost spíše osvěžující ledové kávě. V případě přidání zmrzliny vytvoříte kávu a dezert v jednom. Díky smetaně všechno vypadá velice efektivně. Jak na to?

Potřebujeme:

  • vyšší sklenici plnou ledu
  • 2 kopečky zmrzliny (nejlépe vanilková, smetanová)
  • dvojité espresso
  • asi 30 ml smetany

Postup:

Do vyšší sklenice nasypeme ledy. Připravíme si dvojité espresso a nalime jej na ledy. Tím se káva zchladí. Nahoru navrstvíme zmrzlinu a nakonec zalijeme smetanou, která postupně prolíná do kávy a vzniká hezký mramorový efekt.

ledova kava

Lucie

About kavovezrno

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *