Mandlová nízkosacharidová kaše

Potřebujeme:

  • 25 g mandlové mouky
  • 15 g mouky ze zlatého lněného semínka
  • 100 ml vody
  • 100 ml smetany (30% tuku)
  • kousek másla
  • k ozdobení a dochucení např. ořechy, skořici, borůvky apod.

Postup:

V malém hrnci smícháme obě mouky, přidáme k nim vodu a smetanu a opět promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme. Kaše ihned zhoustne. Můžeme do ní vmíchat ještě máslo. Na talíři ozdobíme např. semínky, ořechy nebo ovocem.

Tip: pokud vám tato kaše chutná a chcete ji snídat pravidelně, smíchejte si v zavařovací sklenici obě mouky. Pak už si ji každý den připravíte požadované množství pouze přidáním smetany a vody.

Lucie

About kavovezrno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *