Nízkosacharidové bagely

Potřebujeme:

  • hrnek mouky (mandlová, kokosová, lupinová nebo mix)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 mozzarellu
  • 1/2 vaničky tučného tvarohu
  • 2 vejce
  • sůl a semínka (např. slunečnice nebo sezamové semínko)

Postup:

V jedné misce smícháme mouku s práškem do pečiva a odložíme bokem. Já jsem použila polovinu mandlové a polovinu lupinové mouky. V druhé míse smícháme nahrubo nastrouhanou mozzarellu s tvarohem. Můžeme ji dát na chvíli ohřát do mikrovlnné trouby, poté důkladně promícháme. K mozzarelle s tvarohem přidáme dvě vejce, osolíme a vmícháme  mouku. Vznikne poměrně lepkavé těsto. Mokrýma rukama z něj tvarujeme bagely a klademe na pečicí papír na plech. Posypeme semínky a pečeme asi 15 minut na 200 stupňů. Skladujeme v lednici.

Je to naprosto jednoduchý a dokonalý recept na nízkosacharidové pečivo. Nečekala jsem, že bagely budou tak dobré. Díky obsahu sýru se dají jíst i samotné. Ale výborné jsou i s pomazánkami, s paštikou, olivami nebo žervé. Myslím, že když v receptu vynecháme sůl, dají se jíst i nasladko.

Lucie

About kavovezrno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *