Pomazánka z červené řepy

Potřebujeme:

  • 150 g červené řepy
  • dvě větší hrsti vlašských ořechů
  • 2 stroužky česneku
  • 80 g žervé
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • drcený kmín, sůl, pepř

Postup:

Jestli na pomazánku použijete čerstvou nebo vařenou řepu, to je jen na vás. Mám vyzkoušeno obojí a mohu říci, že není potřeba ji vařit. Ba dokonce mi přijde pomazánka z čerstvé řepy chutnější.

Řepu nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přidáme na plátky nakrájený česnek a pomixujeme. Předěláme do mísy a přisypeme na drobno nakrájené nebo pomixované vlašské ořechy, vmícháme žervé, jogurt, drcený kmín, sůl, pepř, případně další koření podle chuti.

pomazanka z řepy

Lucie

About kavovezrno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *