Potřebujeme:
(množství surovin dle velikosti formy)
základ:
- 1 banán
- lžička kokosového oleje
- dvě menší hrstky strouhaného kokosu
- menší hrst sezamových semínek
- hrst slunečnicových semínek
- hrst datlí
krém:
- 5 banánů
- hrst datlí
- hrst kešu oříšků
- šťávu z 1/4 citronu
Postup:
Do mixéru vložíme oloupaný banán, přidáme kokosový olej, strouhaný kokos, sezam, část slunečnicových semínek a datle. Vše rozmixujeme (ne úplně na kaši) a směsí pokryjeme spodní část formy vymazané kokosovým olejem. Vrstvu posypeme slunečnicovými semínky a zatlačíme je do hmoty. Banány, datle a kešu oříšky s citronovou šťávou rozmixujeme na kaši a naneseme jako druhou vrstvu. Dezert můžeme posypat nakrájenou raw čokoládou, nepraženým kakaem nebo oříšky.
Lucie
inovativni recepty z restaurace a cukrarny Secret of Raw se tedy jeji majitele rozhodli zverejnit v podobe kucharky.