Raw jablkovo-mrkvový koláč

Potřebujeme:

(množství surovin je různé v závislosti na velikosti formy)

Základ

  • 1 avokádo
  • 2 hrsti nepražených kešu ořechů
  • hrnek strouhaného kokosu
  • vrchovatou lžíci kokosového oleje
  • 1 banán
  • 4 větší jablka
  • 4 větší mrkve
  • šťáva z 1/4 citronu
  • půl lžičky skořice

Poleva:

  • 3 lžičky kokosového oleje
  • 5 lžiček raw kakaa

Postup:

Do misky si připravíme oloupané avokádo zbavené pecky, kešu ořechy, srouhaný kokos, kokosový olej a oloupaný banán. Všechno rozmixujeme na kaši. Jablka a mrkev nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich šťávu. Zakápneme je šťávou z citronu. Vmícháme do připravené kaše a dochutíme skořicí. Dobře promícháme. Dortovou formu (výborně poslouží silikonová) vymažeme kokosovým olejem a připravenou směs do ní nahrneme a zlehka udusáme. Dáme do lednice alespoň na hodinu. Poté vyklopíme a polijeme čokoládovou polevou, kterou připravíme rozmícháním kakaa s kokosovým olejem. Můžeme nazdobit čerstvým ovocem.

raw jablkový koláč

Lucie

About kavovezrno

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *