Rychlý vegan skleničkový dezert

Rychlá a výborná svačinka, která zasytí, zažene chuť na sladké a zároveň si dopřejete pořádnou dávku něčeho zdravého. Myslím si, že půjde připravit také do formy jako dort, jen by pak bylo třeba přidat do zelené části víc avokáda, aby byla hutnější a dort se dal krájet. Kokosová smetana nahoře je lahodná jako třešinka na dortu!

Potřebujeme:

(na 3 porce)

  • 2 hrsty ořechů (použila jsem vlašské)
  • polévkovou lžíci slunečnicových semínek
  • polévkovou lžíci datlového sirupu
  • 1 kiwi
  • 1 avokádo
  • 2 hrsti baby špenátu
  • lžičku chia semínek
  • banán
  • kokosovou smetanu

Postup:

Najdříve v mixéru rozmixujeme oříšky a slunečnicová semínka spolu s datlovým sirupem. Tuto hmotu natlačíme na dno sklenic. Další část, zelená, vznikne rozmixováním kiwi, avokáda a špenátu. Jakmile máme rozmixováno, přidáme chia semínka, promícháme a můžeme navrstvit na oříšky. Pak už stačí jen nakrájet banán, jako další vrstvu, a nahoru dát kokosovou smetanu.

vegan dezert

Lucie

About kavovezrno

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *