Slané krekry ze semínek a bez mouky

Potřebujeme:

  • 100 g slunečnicových semínek
  • 50 g chia semínek
  • 50 g mletých lněných semínek
  • 50 g sezamových semínek
  • 100 g tvrdého sýru vcelku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného česneku
  • další koření dle chuti (např. kmín, chilli, pepř apod.)

Postup:

Všechna semínka vložíme do misky (slunečnici, chia, lněné, sezam) a zalijeme 2 dl vlažné vody. Necháme asi čtvrt hodiny odstát a nasáknout. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a spolu se solí a kořením vmícháme do semínkové směsi. Na plech vyložený pečicím papírem klademe pomocí polévkové lžíce hromádky, které tvarujeme do placek. Poté pečeme necelých 30 minut při 180 stupních, dokud nejsou dozlatova a křupavé.

slané sušenky

Sušenky jsou výborné v tom, že nahradí pečivo. Můžete je jíst jak samotné, tak s pomazánkou, k salátu, polévce apod. Díky tomu, že chia semínka a lněné semínko do sebe hezky nasáknou vodu, drží těsto hezky u sebe. Byla jsem překvapená, že ani po upečení se nerozpadají.

Lucie

About kavovezrno

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *