Slaný cibulový quiche

Potřebujeme:

Těsto:

  • 165 g celozrnné žitné mouky
  • 85 g másla
  • 1 vejce
  • 30 ml vody
  • 2 špetky soli

Náplň:

  • 3 větší cibule
  • 100 g uzeniny (slanina, šunka, klobása apod.)
  • 100 g čedaru
  • 3 vejce
  • smetana ke šlehání
  • sůl, pepř, případně čerstvé bylinky
  • trocha oleje

Postup:

Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a rukama vyhněteme vláčné těsto. Dáme jej do lednice a mezitím si připravujeme náplň. Na oleji osmaheme cibuli nakrájenou na plátky. Jakmile zesklovatí, přidáme na kousky nakrájenou uzeninu a osmahneme. Bokem v míse smícháme smetanu, vejce, sůl, pepř a nastrouhaný sýr. Do této směsi vmícháme osmahlou cibulku s uzeninou. Těsto z vytáhneme z lednice a vyválíme na plát tenčí než centimetr a vložíme do dortové zapékací formy vystlané pečicím papírem, zvýšíme okraje. Těsto propícháme vidličkou a předpečeme asi deset minut na 170 stupňů. Poté na něj nalejeme náplňa upečeme do zlatova (dalších asi 20 min.).

10246796_10205457127295024_383297297065222782_n

Lucie

About kavovezrno

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *