Špaldové vegan housky

Recept je jednoduchý jako facka. Housky jsou vhodné např. k polévce nebo jako příloha k jídlům, která lze podávat s pečivem. Trochu se drobí, takže je lepší je k něčemu zakusovat, než je rozkrojit a namazat.

Potřebujeme:

  • 3 hrnky celozrnné špaldové mouky
  • hrnek vlažné vody
  • lžíce oleje (olivový, řepkový, sezamový apod.)
  • lžička jedlé sody
  • lžička drceného kmínu
  • lžička soli
  • semínka (není nutné)

Postup:

Stačí všechny ingredience smíchat a vytvarovat do houstiček, případně menších rohlíků. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů po dobu asi 20 minut. Hotové housky můžeme zakrýt na čtvrt hodiny navlhčenou utěrkou, aby trochu změkla kůrka.

Lucie

vegan housky

 

About kavovezrno

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *