Špaldové vegan housky

Recept je jednoduchý jako facka. Housky jsou vhodné např. k polévce nebo jako příloha k jídlům, která lze podávat s pečivem. Trochu se drobí, takže je lepší je k něčemu zakusovat, než je rozkrojit a namazat.

Potřebujeme:

  • 3 hrnky celozrnné špaldové mouky
  • hrnek vlažné vody
  • lžíce oleje (olivový, řepkový, sezamový apod.)
  • lžička jedlé sody
  • lžička drceného kmínu
  • lžička soli
  • semínka (není nutné)

Postup:

Stačí všechny ingredience smíchat a vytvarovat do houstiček, případně menších rohlíků. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů po dobu asi 20 minut. Hotové housky můžeme zakrýt na čtvrt hodiny navlhčenou utěrkou, aby trochu změkla kůrka.

Lucie

vegan housky

 

About kavovezrno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *