Špenátový quiche ze špaldové mouky

Potřebujeme:

Těsto:

  • 200 g špaldové mouky (lze použít i jinou, např. celozrnnou žitnou apod.)
  • 100 g másla
  • 1 dl vody
  • špetka soli

Náplň:

  • 1 balíček mraženého listového špenátu
  • 2 sroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 zakysaná smetana
  • 4 lžíce strouhaného sýra (např. mozzarella, čedar apod.)
  • 2 vejce
  • 100 g šunky
  • sůl, pepř

Postup:

Z mouky, másla, soli a vody uhněteme vláčné a měkké těsto. Vodu přidáváme podle potřeby. Těsto uložíme do lednice a připravíme náplň. Na másle krátce osmahneme na malé kousky nakrájený česnek a přidáme povolený špenát (alespoň půl hodiny vytažený z mrazáku), prohřejeme a přidáme zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme a dusíme ještě několik minut. Necháme vychladnout a poté vmícháme vejce, strouhaný sýr a na kousky nakrájenou šunku.

Koláčovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a přidáme rozválené těsto, zvýšíme okraje. Propícháme jej vidličkou a dáme předpéct na deset minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Poté na těsto vlijeme náplň a pečeme ještě zhruba 30 minut. Hotový quiche necháme chvíli vychladnout a podáváme.

špenátový quiche

Lucie

About kavovezrno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *