Vegan bezlepkové brownies

Potřebujeme:

(pekáček o velikosti 20×15 cm)

Těsto:

  • hrnek mouky (použila jsem 1:1 pohankovou a kokosovou)
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 1/2 hrnku cukru (použila jsem 1:1 kokosový cukr a rýžový sirup)
  • 1/3 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje (použila jsem řepkový)
  • 1/2 hrnku jabléčného pyré
  • 1/2 tabulky hořké čokolády (50g)
  • hrst ořechů

Poleva:

  • 1/2 tabulky hořké čokolády (asi 50 g)
  • 50 ml rostlinného mléka
  • hrst ořechů

Postup:

Nejdříve smícháme v míse sypké ingredience: mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva. Dobře promícháme a vlejeme olej, jablečné pyré a ve vodní lázni rozpuštěnou polovinu čokolády (použila jsem čokoládu se 72 % kakaa). Důkladně rozmícháme a nakonec vmícháme ještě ořechy (vcelku nebo nakrájené, záleží na vás).  Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut. Vychlazené brownies polejeme druhou polovinou čokolády rozpuštěnou v mléce (stačí ji dobře rozmíchat v ohřátém mléce) a posypeme ořechy.

Brownies se první den po upečení trochu drobí. Druhý den už jde ale hezky krájet. Záleží na mouce, kterou použijete. S moukou můžete různě experimentovat podle vlastních preferencí. Brownies je opravdu výborné, tak počítejte s tím, že vám moc dlouho nevydrží. Doporučuju uchovávat v chladu.

vegan brownies

veganske brownies

Lucie

PS: Můžete vyzkoušet třeba i nepečené brownies. Recept je pod odkazem.

About kavovezrno

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *