Zdravá varianta korpusu pro nepečený dort

Ráda připravuji domácí rychlé nepečené dorty ve stylu cheesecake, kde se jakožto základ, korpus, používají nejčastěji rozdrcené sušenky smíchané s rozpuštěným máslem. Korpus k nepečenému dortu lze ale připravit i ve zdravější variantě s přídavkem žitných otrub, které mají příznivý vliv na střevní kulturu. Pokud byste jej chtěli ještě dosladit, doporučuji použít např. javorový sirup. Počítejte ovšem s tím, že sušené hrušky jsou sami o sobě sladké, takže to není potřeba. Tento zdravý korpus je chuťově poměrně neutrální, takže na něj můžete navrstvit jakýkoli krém nebo ovoce.

Potřebujeme: 

(pracujeme s hrnkem o objemu 250 ml)

  • hrnek ovesných vloček
  • 1/4 kostky másla
  • 1/3 hrnku žitných otrub
  • 1/3 hrnku strouhaného sušeného kokosu
  • 1/2 hrnku sušených hrušek
  • 1/2 lžičky skořice
  • 20 ml javorového sirupu

Postup:

V míse smícháme ovesné vločky s roztopeným máslem (vodní lázeň nebo mikrovlnná trouba), žitné otruby, kokos, hrušky (použila jsem krájené na malé kostky), skořici a javorový sirup. Směs vložíme do mixéru a rozmixujeme. Vznikne hmota, kterou natlačíme do dortové formy. Pak už stačí jen připravit krém na dort podle toho, co máte rádi, natřít na korpus a nechat zatuhnout v lednici.

Inspirace na krémy: citronový matcha cheesecake, čokoládový cheesecake

coko

Lucie

About kavovezrno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *