Známý italský aperitiv Aperol Spritz je oblíbeným alkoholickým nápojem nejen v horkých letních dnech. Jeho příprava je jednoduchá. Sestává pouze z několika ingrediencí. Základem nápoje je likér Aperol. Ten má sám o sobě nahořklou chuť. Doplňuje se sodou, Proseccem, pomerančem a ledem. Prosecco se někdy nahrazuje také bílým vínem. Aperol Spritz se nejčastěji servíruje do větší sklenice na stopce.
Potřebujeme:
3 díly Prosecca (šumivé víno)
2 díly Aperolu
1 díl sody
misku ledu
plátek pomeranče
Postup:
Do sklenice vložíme led, který zalijeme šumivým vínem. Poté přidáme Aperol, sodu a plátek pomeranče. Promícháme. Sklenici lze ještě ozdobit dalším nakrojeným plátkem pomeranče.
Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo.
Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.