Banánový chleba

Banánový chleba je jedna z mých oblíbených sladkostí, kterou můžu jít stále a stále dokola a nikdy se mi neomrzí. Jednou do něj přidám nalámanou čokoládu, podruhé arašídy, ovesné vločky, slunečnicová semínka nebo sušené ovoce. Na blogu najdete již delší dobu můj oblíbený recept na veganský banánový chléb. Dnes mám ale pro vás vyzkoušený další recept, který také skvěle funguje a momentálně se nemohu rozhodnout, který z těch dvou je lepší. Takže pokud nejste vegani a máme doma pár vajec, vzhůru do pečení!

Potřebujeme:

  • 250 g. hladké mouky
  • 100 g. cukru krystal
  • 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva
  • 3/4 lžičky jedlé sody
  • 2 špetky soli
  • 1 lžičku skořice
  • 4 středně velké zralé banány
  • 3 vejce
  • 200 g másla
  • nalámanou čokoládu nebo ořechy (volitelné)

Postup:

  1. V míse smícháme všechny sypké suroviny: mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu, sůl a skořici.
  2. Ve druhé míse vidličkou důkladně rozmačkáme oloupané banány. Pokud máte banány, které nejsou dostatečně měkké, použijte mixér.
  3. K rozmačkaným banánům přidáme vejce a důkladně vidličkou prošleháme.
  4. Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo v hrnci na sporáku, aby bylo tekuté.
  5. K sypké směsi vmícháme banány s vejci a zapracujeme také rozpuštěné máslo. Mícháme, dokud se všechny ingredience hezky nespojí.
  6. Pečeme v silikonové formě nebo v pečicím papírem vyložené formě na biskupský chlebíček při teplotě 180 stupňů asi 60 minut. Banánový chleba je hotový, jakmile se nelepí na špejli. Může to trvat i déle než hodinu.

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *