Banánový veganský chléb

Potřebujeme:

  • hrnek hladké špaldové mouky
  • hrnek ovesné mouky
  • 5 lžic třtinového cukru
  • 1/3 hrnku rostlinného mléka
  • 4 větší zralé banány
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • lžičku kypřicího prášku do pečiva
  • lžička jedlé sody
  • lžička skořice
  • špetka soli
  • navíc: oříšky, hořkou čokoládu, semínka apod.

Postup:

Rozmixujeme banány a odložíme se ji bokem. V míse smícháme špaldovou a ovesnou mouku, přidáme cukr, prášek do pečiva, sodu, skořici a špetku soli. Dobře promícháme, přilijeme mléko, olej a rozmixované nebo vidličkou rozmačkané banány. Důkladně promícháme. Dále můžeme přisypat oříšky, semínka nebo krájenou čokoládu dle chuti. Těsto vlijeme do formy na biskupský chléb, kterou jsme vymazali olejem a vysypali moukou nebo strouhaným kokosem. Pečeme při teplotě 175 stupňů asi 45 minut.

bananovy chleba

Banana bread je skvělý např. s arašídovým máslem a banány, s nutelou, marmeládou nebo povidly.

banana bread

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *