Potřebujeme:
- hrnek hladké špaldové mouky
- hrnek ovesné mouky
- 5 lžic třtinového cukru
- 1/3 hrnku rostlinného mléka
- 4 větší zralé banány
- 2 lžíce rostlinného oleje
- lžičku kypřicího prášku do pečiva
- lžička jedlé sody
- lžička skořice
- špetka soli
- navíc: oříšky, hořkou čokoládu, semínka apod.
Postup:
Rozmixujeme banány a odložíme se ji bokem. V míse smícháme špaldovou a ovesnou mouku, přidáme cukr, prášek do pečiva, sodu, skořici a špetku soli. Dobře promícháme, přilijeme mléko, olej a rozmixované nebo vidličkou rozmačkané banány. Důkladně promícháme. Dále můžeme přisypat oříšky, semínka nebo krájenou čokoládu dle chuti. Těsto vlijeme do formy na biskupský chléb, kterou jsme vymazali olejem a vysypali moukou nebo strouhaným kokosem. Pečeme při teplotě 175 stupňů asi 45 minut.
Banana bread je skvělý např. s arašídovým máslem a banány, s nutelou, marmeládou nebo povidly.
Lucie