Bezedná páka (také nahá) dostala své jméno díky uříznutému dnu s absencí odtokového žlábku. Káva z nahé páky vytéká celou spodní částí skrze sítko do hrníčku a celý proces extrakce je velmi efektivní. Když pro přípravu kávy použijete nahou páku, můžete se těšit s krásné, vysoké a hutné cremy na povrchu kávy. Takto připravená káva často slouží na latte art (malování mlékem do espressa).
Výhody nahé páky
- Kávě nestojí v cestě tolik kovu, jako u běžné páky s odtokovým žlábkem, takže není nepříznivě ovlivněna její chuť
- Možnost přímo sledovat extrakci kávy
- Více cremy na povrchu
Na fotografiích můžete vidět náš první pokus s bezednou pákou. Použili jsme 21 g italské kávy Parana. Na spodní fotografii vidíte, jak vysoká se crema se vytvořila. Výsledná káva byla lahodná a hodně silná.
Lucka