Bezedná páka (naked filter)

Bezedná páka (také nahá) dostala své jméno díky uříznutému dnu s absencí odtokového žlábku. Káva z nahé páky vytéká celou spodní částí skrze sítko do hrníčku a celý proces extrakce je velmi efektivní. Když pro přípravu kávy použijete nahou páku, můžete se těšit s krásné, vysoké a hutné cremy na povrchu kávy. Takto připravená káva často slouží na latte art (malování mlékem do espressa).

bezedná páka

Výhody nahé páky

  • Kávě nestojí v cestě tolik kovu, jako u běžné páky s odtokovým žlábkem, takže není nepříznivě ovlivněna její chuť
  • Možnost přímo sledovat extrakci kávy
  • Více cremy na povrchu

naked-filter-crema

Na fotografiích můžete vidět náš první pokus s bezednou pákou. Použili jsme 21 g italské kávy Parana. Na spodní fotografii vidíte, jak vysoká se crema se vytvořila. Výsledná káva byla lahodná a hodně silná.

Lucka

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *