Bezlepkové arašídové cookies

Tentokrát jsem vyzkoušela upéct cookies z kukuřičné mouky. Musím říct, že jsem předpokládala, že se to bude drobit a výsledek bude nic moc. Nicméně jsem byla velmi mile překvapena. Ano, lepek udělá svoje. Když je srovnám se sušenkami z pšeničné mouky, jsou drobivější, ale ne nějak významně. O to jsou ale chutnější, takže se toho vůbec nebojte a experimentujte jako já. Pokud chcete péct vegan cookies, pak stačí jen vyměnit klasické mléko za rostlinné. V receptu nejsou žádná vajíčka.

Potřebujeme:

  • 2 hrnky hladké kukuřičné mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1/2 mléka (kravské či rostlinné)
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • lžička mleté skořice
  • tři hrsti arašídů

Postup:

Nejprve v míse důkladně smícháme sypké suroviny: mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, skořici a dvě hrsti arašídů. Poté doprostřed vlijeme mléko a olej. Vymícháme těsto, ze kterého tvarujeme asi 1 cm vysoké sušenky. Na plechu děláme rozestupy, protože se při pečení ještě trochu rozjedou do stran. Nakonec posypeme zbylou hrstí arašídů a dáme péci do trouby vyhřáté 180 stupňů po dobu 20 minut.

Arašídy lze nahradit čokoládou nebo lentilkami. Záleží na vás. Dobrou chuť.

Lucie

About kavovezrno

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *