Bezlepkové arašídové cookies

Tentokrát jsem vyzkoušela upéct cookies z kukuřičné mouky. Musím říct, že jsem předpokládala, že se to bude drobit a výsledek bude nic moc. Nicméně jsem byla velmi mile překvapena. Ano, lepek udělá svoje. Když je srovnám se sušenkami z pšeničné mouky, jsou drobivější, ale ne nějak významně. O to jsou ale chutnější, takže se toho vůbec nebojte a experimentujte jako já. Pokud chcete péct vegan cookies, pak stačí jen vyměnit klasické mléko za rostlinné. V receptu nejsou žádná vajíčka.

Potřebujeme:

  • 2 hrnky hladké kukuřičné mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1/2 mléka (kravské či rostlinné)
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • lžička mleté skořice
  • tři hrsti arašídů

Postup:

Nejprve v míse důkladně smícháme sypké suroviny: mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, skořici a dvě hrsti arašídů. Poté doprostřed vlijeme mléko a olej. Vymícháme těsto, ze kterého tvarujeme asi 1 cm vysoké sušenky. Na plechu děláme rozestupy, protože se při pečení ještě trochu rozjedou do stran. Nakonec posypeme zbylou hrstí arašídů a dáme péci do trouby vyhřáté 180 stupňů po dobu 20 minut.

Arašídy lze nahradit čokoládou nebo lentilkami. Záleží na vás. Dobrou chuť.

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie Zábranská a mým velkým koníčkem je káva a kavárničení. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s nulovými znalosti této oblasti a s půjčkou. Obě kavárny se staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Na mém webu najdete najdete zkušenosti, které jsem nasbírat za několik let v oboru.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *