Potřebujeme:
Těsto:
- 2 hrnky mouky: použila jsem 1 hrnek pohankové, 2/3 hrnku rýžové a 1/3 hrnku lupinové, ale můžete zvolit i jiné druhy mouky
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 1 prášek do perníku
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 hrnku rostlinného oleje (použila jsem řepkový)
- 1 a 1/3 hrnku rostlinného mléka (použila jsem ovesné)
Poleva:
- hořká čokoláda (1/2 tabulky)
- 70 ml rostlinného mléka
- (velká hrst sekaných mandlí)
Postup:
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do perníku a skořici. Postupně přimícháváme olej a mléko. Těsto vlijeme do formy (menší, poloviční plech nebo dortová forma) a pečeme na 180 stupňů po dobu asi 20 minut. Polevu připravíme tak, že v mléce rozpustíme nalámanou čokoládu (buď ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě). Nalejeme na upečený perník a posypeme třeba mandlemi.
Lucie