Bezlepkový vegan perník s čokoládou

Potřebujeme:

Těsto:

  • 2 hrnky mouky: použila jsem 1 hrnek pohankové, 2/3 hrnku rýžové a 1/3 hrnku lupinové, ale můžete zvolit i jiné druhy mouky
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 prášek do perníku
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje (použila jsem řepkový)
  • 1 a 1/3 hrnku rostlinného mléka (použila jsem ovesné)

Poleva:

  • hořká čokoláda (1/2 tabulky)
  • 70 ml rostlinného mléka
  • (velká hrst sekaných mandlí)

Postup:

V míse smícháme mouku, cukr, prášek do perníku a skořici. Postupně přimícháváme olej a mléko. Těsto vlijeme do formy (menší, poloviční plech nebo dortová forma) a pečeme na 180 stupňů po dobu asi 20 minut. Polevu připravíme tak, že v mléce rozpustíme nalámanou čokoládu (buď ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě). Nalejeme na upečený perník a posypeme třeba mandlemi.

vegan perník

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *