Borůvkový raw koláč

Potřebujeme:

  • 3 hrsti datlí
  • 3/4 hrnku semínek (slunečnicová, chia, lněná, sezamová apod.)
  • 200 g borůvek
  • šťávu z 1/2 citronu
  • 3 hrsti nepražených kešu oříšků
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce nepraženého kakaa
  • sekané mandle

Postup:

Datle a kešu ořechy předem na několik hodin namočíme, aby změkly. Z datlí vymačkáme vodu a vložíme je do mixéru. Přidáme semínka a společně rozmixujeme. Vzniklou hmotu natlačíme na dno menší dortové formy. Dále rozmixujeme omyté borůvky a nalijeme do mísy. Z kešu ořechů slijeme vodu, také rozmixujeme do husté kaše a rozmícháme s borůvkami. Do této směsi dále vmícháme dvě lžíce roztopeného kokosového oleje a šťávu z poloviny citronu. Směs navrstvíme na korpus z datlí a semínek. Kakao rozmícháme s roztopeným kokosovým olejem a nalijeme na borůvkovou vrstvu dortu. Můžeme posypat třeba sekanými ořechy. Dáme zatuhnout do lednice a po několika hodinách můžeme servírovat.

boruvkovy raw dort

boruvkovy dort raw

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.