cafe bon bon

Café Bon-bon

Café Bon-bon je oblíbená, sladká a silná káva, kterou lze připravit v několika různých variantách. Oblíbená je zejména ve Španělsku a Itálii, ale i u nás ji mnohé kavárny zařadily do své nabídky. Základní recept na Café Bon-bon je velmi jednoduchý. Skládá se pouze z kondenzovaného mléka a espressa v poměru 1:1.

Příprava Café Bon-bon základní varianta

  • Do vyšší skleničky o objemu kolem 80 ml nalijeme 30 ml kondenzovaného slazeného mléka (tzv. Salko)
  • Další vrstvu tvoří espresso (kolem 30 ml)

Café Bon-bon varianta 2.

  • Do vyšší skleničky o objemu kolem 80-100 ml nalijeme 30 ml kondenzovaného slazeného mléka (tzv. Salko)
  • Další vrstvu tvoří espresso (kolem 30 ml)
  • Nahoru navršíme napěněné mléko
  • Posypeme strouhanou čokoládou

Café Bon-bon varianta 3.

  • Do skleničky vlijeme 10 ml. Pikaa (zahuštěné slazené mléko s kakaem)
  • Na Pikao navrstvíme 10 ml. Jesenky (zahuštěná slazená smetana)
  • Další vrstvu tvoří espresso
  • Můžeme ozdobit mléčnou pěnou nebo šlehačkou a posypat kakaem

cafe bon bon

Lucka

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *