Café Bon-bon je oblíbená, sladká a silná káva, kterou lze připravit v několika různých variantách. Oblíbená je zejména ve Španělsku a Itálii, ale i u nás ji mnohé kavárny zařadily do své nabídky. Základní recept na Café Bon-bon je velmi jednoduchý. Skládá se pouze z kondenzovaného mléka a espressa v poměru 1:1.
Příprava Café Bon-bon základní varianta
- Do vyšší skleničky o objemu kolem 80 ml nalijeme 30 ml kondenzovaného slazeného mléka (tzv. Salko)
- Další vrstvu tvoří espresso (kolem 30 ml)
Café Bon-bon varianta 2.
- Do vyšší skleničky o objemu kolem 80-100 ml nalijeme 30 ml kondenzovaného slazeného mléka (tzv. Salko)
- Další vrstvu tvoří espresso (kolem 30 ml)
- Nahoru navršíme napěněné mléko
- Posypeme strouhanou čokoládou
Café Bon-bon varianta 3.
- Do skleničky vlijeme 10 ml. Pikaa (zahuštěné slazené mléko s kakaem)
- Na Pikao navrstvíme 10 ml. Jesenky (zahuštěná slazená smetana)
- Další vrstvu tvoří espresso
- Můžeme ozdobit mléčnou pěnou nebo šlehačkou a posypat kakaem
Lucka