Cizrnová vegan pomazánka

Potřebujeme:

  • plechovku cizrny
  • 1 tofu (může být i ochucené)
  • 1 menší cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • šťávu z poloviny citronu
  • lžičku kurkumy
  • sůl, pepř, sójovou omáčku
  • čerstvou bylinku (pažitka, petržel apod.)

Postup:

Cizrnu rozmixuje s fotu a na drobno nakrájeným česnekem do hladka. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli (pokud vám čerstvá cibule v pomazánce přijde příliš ostrá, můžete ji na chvíli osmahnout, případně spařit horkou vodou). Dále vmícháme olivový olej, šťávu z citronu, kurkumu, sůl a pepř. Nakonec můžeme dochutit sójovou omáčkou nebo čerstvou bylinkou. Pokud se vám pomazánka zdá příliš hutná, lze ji rozředit trochou nálevu, ve kterém byla cizrna.

Cizrnová pomazánka je dobrá jak k čerstvému pečivu, tak k zelenině krájené na hranolky. Výborná je také na topinky.

pomazánka z cirzny

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *