Czech Brewers Cup 2015- oslava ruční přípravy kávy v Ostravě

V sobotu 9. května jsme se vydali na celodenní výlet do jednoho z bezesporu nejsvéráznějších měst v České republice. Náš čtyřčlěnný tým sestával z celkem čtyř, bohémským životem žijících, kavárenských povalečů, z nichž všichni se pohybují, pracovně i ve volném čase, za barem dvou Uherskobrodských spřátelených kaváren. Náš cíl: načerpat nové poznatky a zkušenosti, ochutnat zajímavé kávy a vymýtit pár Ostravských kaváren.

Co se přesně dělo? Ostravský Impact Hub byl celý provoněn kávou. Utkali se zde nejlepší baristé z české republiky, aby bojovali o titul šampiona v přípravě filtrované kávy. Kromě soutěže mohli návštěvníci v ceně vstupenky, která byla za téměř symbolických 100 korun, ochutnat kávy z různých koutů světa a z různých pražíren. V brew barech a espresso baru je připravovali opravdoví mistři v oboru.

Program Brewers Cup

brewers cup

brewers cup

Brewers Cupu se účastnily pražírny: Doubleshot, Five Elephant Coffee, Original coffee, Double B, Gill`s, Rebelbean, La Boheme Café a Dos Mundos. O naplnění žaludků se zase postarali: Gokana Sushi Bar, Bon Gusta s vege menu, La Petite Conversation s pochoutkami z grilu a Just Donut.

czech brewers cup

czech brewers cup

Czech Brewers Cup poskynul všem zúčastěným nejen zábavu, relax a ochutnávku výborných káv, ale také spoustu poznatků o přípravě filtrované kávy, která má tu výhodu, ži si ji každý velmi jednoduše může připravit doma a nepotřebuje k tomu drahé espresso stroje nebo jiné vybavení.

czech brewers cup

czech brewers cup

Titul mistryně České republiky v ruční přípravě kávy obhájila Petra Střelecká, na druhém místě se umístila Tereza Balá a na třetím Jan Škeřík.

czech brewers cup

czech brewers cup

Odcházeli jsme plní dojmů a zážitků. Nejstarší zástupce našeho týmu prohlásil vševypovídající větu: ,,To bych nevěřil, kolik se toho dá namluvit kolem překapávaného kafe.“ Co dodat na závěr? Mise splněna.

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.