Domácí chleba bez droždí

Potřebujeme:

  • hrnek hladké pšeničné mouky
  • hrnek celozrnné mouky
  • lžička soli
  • lžička jedlé sody
  • lžička celého kmínu
  • jeden jogurt
  • půl hrnku mléka

Postup:

V míse smícháme mouku, sůl, jedlou sodu a kmín. Poté uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vlijeme jogurt a mléko. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme bochník. Ten můžeme lehce naříznout do kříže. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů po dobu dvaceti minut.

Tip: půl hrnku mouky jsem nahradila ovesnými vločkami a výsledek je moc chutný. Můžete přidat navíc i např. slunečnicová semínka nebo lněné semínko.

Lucie

About kavovezrno

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *