Domácí chleba bez droždí

Potřebujeme:

  • hrnek hladké pšeničné mouky
  • hrnek celozrnné mouky
  • lžička soli
  • lžička jedlé sody
  • lžička celého kmínu
  • jeden jogurt
  • půl hrnku mléka

Postup:

V míse smícháme mouku, sůl, jedlou sodu a kmín. Poté uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vlijeme jogurt a mléko. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme bochník. Ten můžeme lehce naříznout do kříže. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů po dobu čtyřiceti minut.

Tip: půl hrnku mouky jsem nahradila ovesnými vločkami a výsledek je moc chutný. Můžete přidat navíc i např. slunečnicová semínka nebo lněné semínko.

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.