Připravit si domácí termix je naprosto jednoduché a navíc vás vyjde mnohem levněji než kupovaný. Tento jsem připravila zcela bez cukru (cukr jsem nahradila extraktem ze stévie), záleží ale zcela na vás, čemu dáte přednost.
Potřebujeme:
(na 6 porcí)
1 čokoládový pudink
0.5 l mléka
asi 20 kapek extraktu ze stévie nebo 3-4 lžíce cukru
vrchovatou lžíci kakaa
1 plnotučný tvaroh
Postup:
Pudink připravíme podle návodu na obalu (s mlékem a cukrem, přípradně se stévií). Do hotového, ještě teplého, pudinku vmícháme tvaroh, cukr a kakao podle chuti. Můžeme ještě prošlehat, ale není to nutné. Vlijeme do misek a dáme chladit do lednice. Před servírováním můžeme libovolně dozdobit ovocem, oříšky nebo semínky.
Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo.
Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.