Domácí pizza

Domácí pizza je jednoduchá záležitost, která vás bude stát pár korun. Můžete experimentovat a zkoušet různé příchuti. Nám se třeba velmi dobře osvědčila tvarůžková nebo špenátová s mozzarelou. Zkoušela jsem také ze špaldové a celozrnné mouky. Těsto se povedlo bez problémů.

Potřebujeme:

  • 250 ml vlažné vody
  • 10 g čerstvého droždí
  • 500 g hladké mouky
  • 2 špetky soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • dvě hrsti polohrubé mouky
  • drcená rajčata
  • větší stroužek česneku
  • čerstvou bazalku
  • mozzarelu
  • šunku, chorizo apod. dle vlatní chuti

Postup:

Nejdříve si připravíme kvásek. Do 150 ml vlažné vody nadrobíme droždí, zaprášíme moukou a necháme vyběhnout kvásek. To bude trvat asi 30 minut. Poté přidáme zbylou hladkou mouku, olej, sůl, vodu a vypracujeme těsto. Bochánek těsta rozřízneme na 4 díly a necháme je hodinu pod potravinovou fólií nakynout na teplejším místě.

Rozehřejeme troubu na 250 stupňů. Na plech si připravíme pečicí papír. Z těsta tvarujeme táhnutím placku. Aby se nelepilo, posypeme pracovní plochu polohrubou moukou.

Prolisujeme česnek a smícháme jej s drcenými rajčaty. Natřeme na pizzu, poklademe ji mozzarelou a šunkou a dáme péct na cca deset minut. Jakmile jsou okraje zlatavé a dokřupava, vytáhneme z trouby.

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.