Domácí tofu pomazánka

Recept na domácí tofu pomazánku jsem získala od kamarádky. V její rodině má dlouhodobě velký úspěch a to dokonce i u milovníků masa. Trochu připomíná vajíčkovou pomazánku, i když je veganská. Tofu pomazánka není vůbec náročná na přípravu, takže ji zvládne s přehledem každý a to do dvaceti minut i s úklidem kuchyně. Tak jdeme na to.

Potřebujeme:

  • 1x obyčejné tofu
  • 1x uzené tofu
  • polovinu cibule
  • 6 lžic slunečnicového oleje
  • 5 lžic lahůdkového droždí
  • několik nakládaných paprik
  • sůl, pepř

Postup:

Tofu nastrouháme na jemném struhadle do větší mísy. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, olej a lahůdkové droždí. Papriku také nakrájíme na drobné kousky. Je na vás jestli zvolíte ostrou nebo sladkou nakládanou. Rovněž je jedno, zda použijete červené nebo zelené papriky. Obojí v pomazánce chutná skvěle. Většinou používám asi 4 menší papriky. Sůl a pepř přidáme dle chuti a lehce pomixujeme přímo v míse ponorným mixérem. Je lepší rozmixovat jen dvě třetiny pomazánky, aby z ní nebyla úplná pěna. Bude tak mít lepší strukturu.

Tip: K pomazánce se hodí například rukola, rajčata nakrájené na plátky nebo ředkvičky či petržel.

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.