Kdo pracuje s výběrovou kávou a rád experimentuje, tomu jistě bude chutnat tato zajímavá verze ledového kávového nápoje. Ovocné espresso ze světle pražené jednodruhové kávy je ideální v kombinaci s jinými ovocnými, kyselými i sladkými šťávami. Stará dobrá klasika je espresso-tonic, ale stejně tak stojí za vyzkoušení espresso-rybíz nebo espresso-cider. Zde se fantazii meze příliš nekladou.
Potřebujeme:
- 1 dl mangového pyré nebo džusu
- led
- neperlivou vodu
- espresso
Postup:
Postup je stejný, jako když připravujeme espresso-tonic. Do sklenice vložíme několik kostek ledu a zalijeme asi 1 dl mangového džusu. Pokud používáte mangové pyré, je lepší jej rozředit trochu vodou a poté promíchat s ledem. Připravíme si espresso a to pomalu lijeme z malé konvičky na ledy. Vytvoří hezkou vrstvu.
Lucie