Espresso-mango neboli mango shot

Kdo pracuje s výběrovou kávou a rád experimentuje, tomu jistě bude chutnat tato zajímavá verze ledového kávového nápoje. Ovocné espresso ze světle pražené jednodruhové kávy je ideální v kombinaci s jinými ovocnými, kyselými i sladkými šťávami. Stará dobrá klasika je espresso-tonic, ale stejně tak stojí za vyzkoušení espresso-rybíz nebo espresso-cider. Zde se fantazii meze příliš nekladou.

Potřebujeme:

  • 1 dl mangového pyré nebo džusu
  • led
  • neperlivou vodu
  • espresso

Postup:

Postup je stejný, jako když připravujeme espresso-tonic. Do sklenice vložíme několik kostek ledu a zalijeme asi 1 dl mangového džusu. Pokud používáte mangové pyré, je lepší jej rozředit trochu vodou a poté promíchat s ledem. Připravíme si espresso a to pomalu lijeme z malé konvičky na ledy. Vytvoří hezkou vrstvu.

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie Zábranská a mým velkým koníčkem je káva a kavárničení. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s nulovými znalosti této oblasti a s půjčkou. Obě kavárny se staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Na mém webu najdete najdete zkušenosti, které jsem nasbírat za několik let v oboru.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *