Espresso-mango neboli mango shot

Kdo pracuje s výběrovou kávou a rád experimentuje, tomu jistě bude chutnat tato zajímavá verze ledového kávového nápoje. Ovocné espresso ze světle pražené jednodruhové kávy je ideální v kombinaci s jinými ovocnými, kyselými i sladkými šťávami. Stará dobrá klasika je espresso-tonic, ale stejně tak stojí za vyzkoušení espresso-rybíz nebo espresso-cider. Zde se fantazii meze příliš nekladou.

Potřebujeme:

  • 1 dl mangového pyré nebo džusu
  • led
  • neperlivou vodu
  • espresso

Postup:

Postup je stejný, jako když připravujeme espresso-tonic. Do sklenice vložíme několik kostek ledu a zalijeme asi 1 dl mangového džusu. Pokud používáte mangové pyré, je lepší jej rozředit trochu vodou a poté promíchat s ledem. Připravíme si espresso a to pomalu lijeme z malé konvičky na ledy. Vytvoří hezkou vrstvu.

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.