Indická rajma (fazolové kari)

Je to naprosto rychlý a jednoduchý recept, jehož výsledkem je vynikající jídlo, které ocení také vegani vzhledem k použití pouze rostlinných surovin. Rajmu můžeme podávat jak samotnou, tak třeba s pečeným bramborem, naan chlebem, kuskusem, rýží pečenou v troubě apod.

Potřebujeme:

  • 3 větší cibule
  • trocha olivového oleje
  • konzerva loupaných rajčat
  • konzerva červených fazolí
  • garam masalu
  • kurkumu
  • sušený nebo čerstvý koriandr
  • sůl, pepř, příp. chilli

Postup:

Cibuli nakrájíme na tenké plátky a dáme smažit nar rozpálený olivový olej do větší pánve. Až cibule zesklovatí, přidáme rajčata, fazole a koření. S kořením nemusíme šestřit. použila jsem asi lžíci garam masaly a 3/4 lžíce kurkumy. Necháme chvíli povařit a nakonec dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Při servírování můžeme ještě navrch přidat dvě lžíce kysané smetany nebo řeckého jogurtu (případně nějaké vegan alternativy).

13101484_10206233033332190_1924686018_n

indická rajma

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *