Je to naprosto rychlý a jednoduchý recept, jehož výsledkem je vynikající jídlo, které ocení také vegani vzhledem k použití pouze rostlinných surovin. Rajmu můžeme podávat jak samotnou, tak třeba s pečeným bramborem, naan chlebem, kuskusem, rýží pečenou v troubě apod.
Potřebujeme:
- 3 větší cibule
- trocha olivového oleje
- konzerva loupaných rajčat
- konzerva červených fazolí
- garam masalu
- kurkumu
- sušený nebo čerstvý koriandr
- sůl, pepř, příp. chilli
Postup:
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a dáme smažit nar rozpálený olivový olej do větší pánve. Až cibule zesklovatí, přidáme rajčata, fazole a koření. S kořením nemusíme šestřit. použila jsem asi lžíci garam masaly a 3/4 lžíce kurkumy. Necháme chvíli povařit a nakonec dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Při servírování můžeme ještě navrch přidat dvě lžíce kysané smetany nebo řeckého jogurtu (případně nějaké vegan alternativy).
Lucie