Irská káva je úžasný a lahodný nápoj, který si zamilujete po prvním doušku. Musí být ovšem správně připravená. Říká se, že irská káva vznikla v letištní restauraci na západě Irska a poté se proslavila zejména v San Franciscu a postupně v celém světě. Níže najdete návod, jak si pravou irskou kávu připravit.
Potřebujeme:
- sklenici na stopce o objemu přes 200 ml
- filtrovanou kávu (asi 160 ml.)
- 2 lžičky třtinového cukru
- 40 ml. pravé irské whiskey
- 30% smetanu
- šlehač
Postup:
Sklenici si nahřejeme. Připravíme filtrovanou kávu. Jakým způsobem, to záleží na vás (aeropress, french press, dripper apod.). Do sklenice dáme cukr, přilejeme připravenou kávu, promícháme a vlijeme whiskey. Přes lžičku na hladinu kávy lijeme smetanu ušlehanou tak, aby byla stále tekutá. Vytvoří se hezká a výrazná vrstva. Irskou kávu popíjeme přes vrstvu smetany. Nemíchejte!
Návod najdete i ve videu níže
Lucie