Jak připravit Cold Brew

Cold brew je oblíbená metoda přípravy ledové kávy, při které káva nepřijde do styku s horkou vodou. Právě tím je specifická. I studenou vodou lze docílit příjemného chuťového výsledku. Příprava Cold Brew trvá déle, ale výsledná káva má velmi příjemné chuťové vlastnosti. Často je ovocná a sladká.

Zásady přípravy Cold Brew:

  • používejte vždy čerstvě namletou kávu
  • lepšího výsledku dosáhnete s filtrovanou vodou. Ideální voda pro přípravu kávy není tvrdá, neobsahuje vysoké množství chlóru a má neutrální pH
  • základní poměr káva voda je 1:10
  • doba extrakce může být 12 až 24 hodin

Postup přípravy Cold brew

  1. Navážíme si 50 g čerstvé zrnkové kávy

2. Kávu umeleme nahrubo a nasypeme do French pressu

3. Zalijeme 600 ml. studené vody, zavíčkujeme nebo zakryjeme např. potravinovou folií a dáme na 12 hodin do lednice

4. Po dvanácti hodinách stlačíme a můžeme servírovat.

Tip: Při přípravě Cold Brew ve French pressu není výsledná káva úplně čistá. Díky sítku s otvory zůstane naspodu kal. Spoustě lidí to vůbec nevadí, ale pokud dáváte přednost čisté kávě, po stlačení sítka French pressu ji ještě přelijte přes bavlněnou utěrku nebo horkou vodou propláchnutý papírový filtr.

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie Zábranská a mým velkým koníčkem je káva a kavárničení. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s nulovými znalosti této oblasti a s půjčkou. Obě kavárny se staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Na mém webu najdete najdete zkušenosti, které jsem nasbírat za několik let v oboru.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *