Jak připravit Cold Brew

Cold brew je oblíbená metoda přípravy ledové kávy, při které káva nepřijde do styku s horkou vodou. Právě tím je specifická. I studenou vodou lze docílit příjemného chuťového výsledku. Příprava Cold Brew trvá déle, ale výsledná káva má velmi příjemné chuťové vlastnosti. Často je ovocná a sladká.

Zásady přípravy Cold Brew:

  • používejte vždy čerstvě namletou kávu
  • lepšího výsledku dosáhnete s filtrovanou vodou. Ideální voda pro přípravu kávy není tvrdá, neobsahuje vysoké množství chlóru a má neutrální pH
  • základní poměr káva voda je 1:10
  • doba extrakce může být 12 až 24 hodin

Postup přípravy Cold brew

  1. Navážíme si 50 g čerstvé zrnkové kávy

2. Kávu umeleme nahrubo a nasypeme do French pressu

3. Zalijeme 600 ml. studené vody, zavíčkujeme nebo zakryjeme např. potravinovou folií a dáme na 12 hodin do lednice

4. Po dvanácti hodinách stlačíme a můžeme servírovat.

Tip: Při přípravě Cold Brew ve French pressu není výsledná káva úplně čistá. Díky sítku s otvory zůstane naspodu kal. Spoustě lidí to vůbec nevadí, ale pokud dáváte přednost čisté kávě, po stlačení sítka French pressu ji ještě přelijte přes bavlněnou utěrku nebo horkou vodou propláchnutý papírový filtr.

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *