Kukuřičný krém se smetanou a chilli

Potřebujeme:

  • 2 sáčky mražené kukuřice
  • 2 lžíce másla
  • 1.5 dl smetany
  • sůl, pepř, chilli
  • zeleninový vývar nebo vodu

Postup:

  1. Do hrnce dáme máslo a na mírném plameni jej rozehřejeme. Přidáme kukuřici a mícháme, než kukuřice povolí.
  2. Kukuřici zalijeme vodou. Vodu dávám odhadem a zpočátku raději méně. Později můžete přidat, když bude polévka moc hustá. Místo vody můžete použít také zeleninový vývar.
  3. Jakmile polévka začne vřít, přilijte smetanu a ještě asi 5 minut povařte.
  4. Dobře rozmixujte ponorným mixérem. Dochuťte solí, pepřem a chilli. Na ozdobu můžete použít např. nerozmixovanou kukuřici, kterou jste si předem odložili bokem, osmaženou slaninu či petržel.

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *