Potřebujeme:
- 2 sáčky mražené kukuřice
- 2 lžíce másla
- 1.5 dl smetany
- sůl, pepř, chilli
- zeleninový vývar nebo vodu
Postup:
- Do hrnce dáme máslo a na mírném plameni jej rozehřejeme. Přidáme kukuřici a mícháme, než kukuřice povolí.
- Kukuřici zalijeme vodou. Vodu dávám odhadem a zpočátku raději méně. Později můžete přidat, když bude polévka moc hustá. Místo vody můžete použít také zeleninový vývar.
- Jakmile polévka začne vřít, přilijte smetanu a ještě asi 5 minut povařte.
- Dobře rozmixujte ponorným mixérem. Dochuťte solí, pepřem a chilli. Na ozdobu můžete použít např. nerozmixovanou kukuřici, kterou jste si předem odložili bokem, osmaženou slaninu či petržel.

