V horkých letních dnech dá spousta lidí před espressem, cappuccinem nebo vídeňskou kávou přednost spíše osvěžující ledové kávě. V případě přidání zmrzliny vytvoříte kávu a dezert v jednom. Díky smetaně všechno vypadá velice efektivně. Jak na to?
Potřebujeme:
vyšší sklenici plnou ledu
2 kopečky zmrzliny (nejlépe vanilková, smetanová)
dvojité espresso
asi 30 ml smetany
Postup:
Do vyšší sklenice nasypeme ledy. Připravíme si dvojité espresso a nalime jej na ledy. Tím se káva zchladí. Nahoru navrstvíme zmrzlinu a nakonec zalijeme smetanou, která postupně prolíná do kávy a vzniká hezký mramorový efekt.
Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo.
Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.