Lehký quiche se žampiony a špenátem

Potřebujeme:

na těsto

  • 1/2 hrnku ovesné mouky (nebo mletých ovesných vloček)
  • 3/4 hrnku špaldové mouky
  • 70 g másla
  • 3 lžíce vody
  • dvě špetky soli

na náplň

  • 1 cibuli
  • lžíci olivového oleje
  • asi 5 žampionů
  • mražený listový špenát (cca 150 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 balení cottage sýru
  • 50 g tvrdého sýru
  • sůl, pepř, tymián
  • 2 vejce

Postup:

Korpus na quiche připravíme smícháním mouky se změklým máslem, vodou a solí. Vyhněteme těsto, ze kterého vyválíme placku asi půl cm tlustou. Tu rozprostřeme na dno zapékací mísy a lehce pomocí prstů zvýšíme okraj. Vložíme na deset minut předpéci do trouby předehřáté na 180 stupňů. Mezitím připravíme náplň. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli , přidáme na plátky nakrájené žampióny, špenát, prolisovaný česnek a chvíli podusíme. Směs odstavíme ze sporáku a vmícháme cottage sýr, srouhaný tvrdý sýr a vidličkou rozmíchaná vejce. Směs navrstvíme na předpečený korpus a pečeme na 180 stupňů asi 25 minut. Po upečení krájíme jako dort.

zampionovy-quiche

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.