Mandlová nízkosacharidová kaše

Potřebujeme:

  • 25 g mandlové mouky
  • 15 g mouky ze zlatého lněného semínka
  • 100 ml vody
  • 100 ml smetany (30% tuku)
  • kousek másla
  • k ozdobení a dochucení např. ořechy, skořici, borůvky apod.

Postup:

V malém hrnci smícháme obě mouky, přidáme k nim vodu a smetanu a opět promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme. Kaše ihned zhoustne. Můžeme do ní vmíchat ještě máslo. Na talíři ozdobíme např. semínky, ořechy nebo ovocem.

Tip: pokud vám tato kaše chutná a chcete ji snídat pravidelně, smíchejte si v zavařovací sklenici obě mouky. Pak už si ji každý den připravíte požadované množství pouze přidáním smetany a vody.

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.