Mlýnek Ascaso i-steel recenze

Ascaso i-steel je menší fresh mlýnek na kávu. K dostání je ve dvou provedeních: leštěný nebo matný nerez s kůlovými mlecími kameny nebo s plochými ocelovými kameny. Má elektronický časovač, ale lze ho zakoupit i bez časovače. Velikost: výška 340 mm, šířka 120 mm a hloubka 225 mm, váha 4.8 kg. Umele maximálně 5 kg kávy za hodinu. Do násypky se vleze 600 g kávy. Průměr mlecích kamenů: 54 mm//38 mm. Cena od: 7 500 kč.

Recenze

Mlýnek Ascaso i-steel jsme si pořídili do kavárny jako druhý mlýnek, abychom mohli nabídnou hostům výběr ze dvou druhů kávy. Jako hlavní mlýnek používáme profesionální Brasilia RR 55 OD, se kterým jsme moc spokojeni, a teď jsme chtěli nějaký levnější a menší, který je zároveň výkonný. Mlýnky Ascaso i-steel jsou označovány, navzdory nízké pořizovací ceně, jako profesionální mlýnky. Vzhledem k tomu, že zvládají umlet až 5 kg kávy za hodinu, tomu tak může být. Na mlýnku se velmi jednoduše nastavuje hrubost mletí otočným kolečkem, totéž platí o časování. Dokáže umlet kávu velmi jemně na espresso i na hodně hrubo (např. na přípravu kávy ve french pressu). Je rychlý a vcelku spolehlivý. Je potřeba jej čas od času vyladit a nastavit, protože např. ve srovnání s naším druhým mlýnekm Brasilia RR 55 OD se častěji rozladí, a to tak, že najednou vám umele místo 8 g kávy jen 4 g. To může být způsobeno i tím, že stačí jen trochu zavadit o otočné kolečko zboku a hned se přenastaví. Další jeho nevýhoda je, že umletá káva nepadá vždy hezky přímo do páky, ale trocha jí často vypadne i bokem. Jako druhý mlýnek je ideální a jsme s ním opravdu spokojeni. Dokážu si představit fungovat v menší kavárně se dvěma takovými mlýnky. Mít ale jen jeden, i když do menšího provozu, do určitě nestačí. Jeho velkou výhodou je malá velikost, skladnost a zároveň pro nás dostatečný objem násypky. Ve srovnání s 2x dražším profi mlýnkem není tolik spolehlivý. Na druhou stranu, díky velmi snadnému nastavení hrubosti i času mletí, se s ním domluví bez problémů i absolutní laik. Pokud si pořídíte tento mlýnek na doma nebo do kavárny jako druhého pomocníka, určitě budete spokojeni.

Shrnutí

  • není příliš hlučný
  • mele rychle
  • jednoduše se nastavuje hrubost mletí i časování
  • namele kávu jak velmi jemně na espresso, tak i hodně na hrubo
  • celá dávka umleté kávy nepadá přímo hezky do páky, ale trochu se usypává i bokem
  • optimální velikost násypky
  • hezký a jednoduchý design
  • občas se zcela přenastaví

mlýnek ascaso isteelLucka

PS: Pokud máte také zkušenost s tímto mlýnkem a chcete se o ni podělit, můžete ji přidat do komentářů níže, nebo zaslat emailem a my ji rádi zveřejníme (lucie.zabranska@gmail.com).

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *