Mozzarellový quiche

Potřebujeme:

  • 1/2 hrnku ovesné mouky
  • 3/4 hrnku jiné mouky (např. hladké špaldové)
  • 70 g másla
  • asi 3 lžíce vody
  • dvě špetky soli
  • jarní cibulka
  • dva stroužky česneku
  • 1 řecký jogurt
  • 2 balení mozzarelly (2 x 125 g)
  • 2 vejce
  • hrst cherry rajčat
  • sůl, pepř

Postup:

Nejdříve si připravíme korpus smícháním mouky se změklým máslem, vodou a solí. Vypracujeme těsto, které lze rozválet do placky. Různé druhy mouky dokáží různě absorbovat vodu. Pokud bude těsto moc suché, přidejte ještě pár lžic vody. Z vyhněteného těsta vyválíme placku asi půl cm tlustou. Rozprostřeme ji na dno dortové formy a lehce zvýšíme okraj. Propicháme vidličkou a dáme na deset minut předpéci do trouby předehřáté na 180 stupňů. Mezitím si nachystáme náplň smícháním na drobno nakrájené jarní cibulky, prolisovaného česneku, na kousky nakrájené mozzarelly a pokrájených rajčat s vejci. Směs osolíme a opepříme a nalijeme na předpečený korpus. Dáme péci ještě na dalších asi 25 minut. Po upečení necháme vychladit a krájíme jako dort.

mozzarellový quiche

Tip: osvědčilo se mi přidat do těsta žitné otruby místo části mouky (místo asi 1/3 hrnku). Jinak můžete přidat také slunečnicová nebo lněná semínka.

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie Zábranská a mým velkým koníčkem je káva a kavárničení. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s nulovými znalosti této oblasti a s půjčkou. Obě kavárny se staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Na mém webu najdete najdete zkušenosti, které jsem nasbírat za několik let v oboru.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *