Potřebujeme:
(asi na 14 muffinů)
- 150 g lupinové mouky
- 100 g mandlové mouky
- sladidlo xylitol (v případě cukru použijte 125 g)
- prášek do pečiva
- skořici a lžičku perníkového koření
- 1 vejce
- 2 vrchovaté lžíce arašídového másla
- 50 g másla
- 150 ml mléka
- borůvky, hrušku, čokoládu nebo ořechy
Postup:
V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny: mouky, sladidlo, prášek do pečiva a koření. V druhé míse rozšleháme vejce s arašídovým máslem, mlékem s rozpuštěným (zchladlým) máslem. Dále můžeme přidat borůvky, na malé kousky nakrájenou hrušku, čokoládu nebo ořechy. K sypké směsi vlijeme tekutou a pořádně promícháme. Formy na muffiny vymažeme tukem. Naplníme je kousek pod okraj, zhruba do 3/4. Upečeme dozlatova v troubě vyhřáté asi na 180 stupňů (zhruba 30 minut).
V případě, že použijete umělé sladidlo a ne cukr, jsou tyto muffiny poměrně nízkosacharidové. Jsou hodně syté a skvěle ochucené díky arašídovému máslu. Ochutit je dále můžete ovocem (např. borůvky) nebo přidat čokoládu bez cukru, oříšky, semínka apod.
Lucie