Muffiny s arašídovým máslem

Potřebujeme:

(asi na 14 muffinů)

  • 150 g lupinové mouky
  • 100 g mandlové mouky
  • sladidlo xylitol (v případě cukru použijte 125 g)
  • prášek do pečiva
  • skořici a lžičku perníkového koření
  • 1 vejce
  • 2 vrchovaté lžíce arašídového másla
  • 50 g másla
  • 150 ml mléka
  • borůvky, hrušku, čokoládu nebo ořechy

Postup:

V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny: mouky, sladidlo, prášek do pečiva a koření. V druhé míse rozšleháme vejce s arašídovým máslem, mlékem s rozpuštěným (zchladlým) máslem. Dále můžeme přidat borůvky, na malé kousky nakrájenou hrušku, čokoládu nebo ořechy. K sypké směsi vlijeme tekutou a pořádně promícháme. Formy na muffiny vymažeme tukem. Naplníme je kousek pod okraj, zhruba do 3/4. Upečeme dozlatova v troubě vyhřáté asi na 180 stupňů (zhruba 30 minut).

V případě, že použijete umělé sladidlo a ne cukr, jsou tyto muffiny poměrně nízkosacharidové. Jsou hodně syté a skvěle ochucené díky arašídovému máslu. Ochutit je dále můžete ovocem (např. borůvky) nebo přidat čokoládu bez cukru, oříšky, semínka apod.

Lucie

About kavovezrno

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *