Muffiny s arašídovým máslem

Potřebujeme:

(asi na 14 muffinů)

  • 150 g lupinové mouky
  • 100 g mandlové mouky
  • sladidlo xylitol (v případě cukru použijte 125 g)
  • prášek do pečiva
  • skořici a lžičku perníkového koření
  • 1 vejce
  • 2 vrchovaté lžíce arašídového másla
  • 50 g másla
  • 150 ml mléka
  • borůvky, hrušku, čokoládu nebo ořechy

Postup:

V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny: mouky, sladidlo, prášek do pečiva a koření. V druhé míse rozšleháme vejce s arašídovým máslem, mlékem s rozpuštěným (zchladlým) máslem. Dále můžeme přidat borůvky, na malé kousky nakrájenou hrušku, čokoládu nebo ořechy. K sypké směsi vlijeme tekutou a pořádně promícháme. Formy na muffiny vymažeme tukem. Naplníme je kousek pod okraj, zhruba do 3/4. Upečeme dozlatova v troubě vyhřáté asi na 180 stupňů (zhruba 30 minut).

V případě, že použijete umělé sladidlo a ne cukr, jsou tyto muffiny poměrně nízkosacharidové. Jsou hodně syté a skvěle ochucené díky arašídovému máslu. Ochutit je dále můžete ovocem (např. borůvky) nebo přidat čokoládu bez cukru, oříšky, semínka apod.

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.