Nakládané hermelíny

Potřebujeme:

  • 6 hermelínů (může být i camembert)
  • bazalkové pesto
  • 2 větší cibule
  • 6 ks bobkového listu
  • kuličky pepře
  • 6 kusů sušených rajčat
  • lahev olivového nebo slunečnicového oleje
  • větší zavařovací sklenici s víčkem
  • chilli papričky (není nutné)

Postup:

Pokud nechceme použít kupované bazalkové pesto, vyrobíme si domácí (utřeme česnek se solí a s lístky bazalky. Přidáme trochu parmezánu, olivového oleje a opepříme. Dobře rozmícháme, případně umixujeme). Každý hermelín překrojíme podélně na polovinu. Jednu polovinu potřeme pestem, můžeme vložit kolečko cibule a na drobno pokrájená sušená rajčata. Připlácneme druhou polovinou a lehce stlačíme. Takto připravené hermelíny skládáme do sklenice. Mezi ně můžeme vkládat na kolečka nakrájenou cibuli. Nakonec po stranách přidáme bobkový list, kuličky pepře, případně chilli papričky a zalijeme olejem po vrch. Sklenici uzavřeme a necháme zrát nejméně tři dny na chladnějším temném místě.

nakladany hermelin

nakladany hermelin 2

Lucie

Tipy: dovnitř hermelínů můžete vložit v podstatě cokoli dle chuti. Mně se hodně osvědčilo právě bazalkové pesto, cibule a sušená rajčata. Milovníci ostrých jídel ocení také třeba chilli pastu. Případně stačí jen cibule a pepř. Záleží jen na vás.

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.