Potřebujeme:
(na kulatou formu o průměru 25 cm)
- 2 balení máslových sušenek
- 100 g másla
- 3 lžíce cukru krystal
- 1 tvaroh
- 1 pomazánkové máslo
- 2 lžíce neslazeného kakaa
- tabulku hořké čokolády
- asi 50 ml smetany ke šlehání (případně mléka)
Postup:
Nejdříve si připravíme korpus ze sušenek. Rozdrtíme je na drobné kousky (např. v mixéru nebo pomocí vařečky apod.). Rozdrcené sušenky promícháme s roztopeným máslem (stačí jej na chvíli ohřát) a s jednou lžící cukru. Ten doporučuji přidat do ještě teplého másla. Vzniklou sušenkovou hmotu natlačíme na dno dortové formy a hezky uhněteme. Dále připravíme krém rozmícháním tvarohu, pomazánkového másla, kakaa a dvou lžic cukru. Do krému nakonec přimícháme ještě polovinu čokolády rozpuštěné ve vodní lázni a rozetřeme na korpus. Následuje poleva. Ve smetaně nebo v mléce rozpustíme druhou polovinu čokolády a nalejeme ji na dort. Hotový cheesecake dáme tuhnout do lednice alespoň na 3 hodiny. Poté můžeme krájet a servírovat.
Lucie