Nepečený čokoládový cheesecake

Potřebujeme:

(na kulatou formu o průměru 25 cm)

  • 2 balení máslových sušenek
  • 100 g másla
  • 3 lžíce cukru krystal
  • 1 tvaroh
  • 1 pomazánkové máslo
  • 2 lžíce neslazeného kakaa
  • tabulku hořké čokolády
  • asi 50 ml smetany ke šlehání (případně mléka)

Postup:

Nejdříve si připravíme korpus ze sušenek. Rozdrtíme je na drobné kousky (např. v mixéru nebo pomocí vařečky apod.). Rozdrcené sušenky promícháme s roztopeným máslem (stačí jej na chvíli ohřát) a s jednou lžící cukru. Ten doporučuji přidat do ještě teplého másla. Vzniklou sušenkovou hmotu natlačíme na dno dortové formy a hezky uhněteme. Dále připravíme krém rozmícháním tvarohu, pomazánkového másla, kakaa a dvou lžic cukru. Do krému nakonec přimícháme ještě polovinu čokolády rozpuštěné ve vodní lázni a rozetřeme na korpus. Následuje poleva. Ve smetaně nebo v mléce rozpustíme druhou polovinu čokolády a nalejeme ji na dort. Hotový cheesecake dáme tuhnout do lednice alespoň na 3 hodiny. Poté můžeme krájet a servírovat.

cheesecake cokoladovy

cokoladovy cheesecake

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.