Nízkosacharidové bagely

Potřebujeme:

  • hrnek mouky (mandlová, kokosová, lupinová nebo mix)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 mozzarellu
  • 1/2 vaničky tučného tvarohu
  • 2 vejce
  • sůl a semínka (např. slunečnice nebo sezamové semínko)

Postup:

V jedné misce smícháme mouku s práškem do pečiva a odložíme bokem. Já jsem použila polovinu mandlové a polovinu lupinové mouky. V druhé míse smícháme nahrubo nastrouhanou mozzarellu s tvarohem. Můžeme ji dát na chvíli ohřát do mikrovlnné trouby, poté důkladně promícháme. K mozzarelle s tvarohem přidáme dvě vejce, osolíme a vmícháme  mouku. Vznikne poměrně lepkavé těsto. Mokrýma rukama z něj tvarujeme bagely a klademe na pečicí papír na plech. Posypeme semínky a pečeme asi 15 minut na 200 stupňů. Skladujeme v lednici.

Je to naprosto jednoduchý a dokonalý recept na nízkosacharidové pečivo. Nečekala jsem, že bagely budou tak dobré. Díky obsahu sýru se dají jíst i samotné. Ale výborné jsou i s pomazánkami, s paštikou, olivami nebo žervé. Myslím, že když v receptu vynecháme sůl, dají se jíst i nasladko.

Lucie

About kavovezrno

Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo. Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.