agávový sirup (nebo rýžový sirup, med, melasu, cukr apod.)
2 vejce
kakao (není nutné)
Postup:
Ovesné vločky a vlašské ořechy rozmixujeme téměř na mouku. Vmícháme prášek do pečiva a vanilkový cukr. Poté přidáme arašídové máslo, vejce a dosladíme libovolným sladidlem. Já jsem použila asi 4 lžíce agávového sirupu. Důkladně těsto rozmícháme a vytvarujeme placky. Do poloviny těsta můžeme přidat ještě kakao. Upečeme dozlatova při 180 stupních (asi 15 minut).
Jmenuji se Lucie a mým velkým koníčkem je káva, navštěvování kaváren a restaurací, pečení i vaření. Svoji první kavárnu jsem otevřela v roce 2014 v malém městě na Jižní Moravě. Přišla jsem k ní doslova jako slepý k houslím. Bez jakéhokoli očekávání a ambic. Druhou kavárnu jsem začala provozovat o čtyři roky později v Brně. Začínala jsem s půjčkou a nulovými znalostmi z této oblasti. Obě kavárny se nicméně staly úspěšnými a hojně navštěvovanými. Hlavním tématem mého webu je tedy káva a jídlo.
Můj blog slouží především jako moje vlastní online kuchařská kniha. Když se mi něco povede, zapíšu si recept, abych se pak k němu mohla příště vrátit. Budu ráda, když se tady budete inspirovat.